Фото галерија нове невероватне стамбене зграде на Алтини (950 е/м2)


Пример градње пред вама тешко да може да се нађе на много места у Београду и то је јасно већ из прве две фотографије изнад – спој подова без лајсне и зазора, и геометрија грејних инсталација у поду. Обе слике сведоче о педантности и посвећености сваком детаљу: и оном који се види, али исто тако, и оном који остаје скривен испод завршних радова.

Целе 2017. године пажљиво пратим овај пројекат путем фотографија које инвеститор објављује на друштвеним мрежама и свако мало их неком показујем као заиста невероватан пример, не само домаће градње.

За разлику од уобичајених фотографија пројеката, које настају тек пошто плочице, малтер, топли подови, украсна расвета и друга „шминка“ сакрију „оно иза“, овде су многи детаљи већ у току градње изгледали тако да их је безмало греота сакрити од погледа будућих купаца и станара (срећа па је све забележено камером).

Станови су недавно завршени и понуђени на продају за 950 евра по квадрату, што ће рећи, 42.750 евра за стан од 45 квадрата и 57.000 евра за стан од 60 квадрата. Са једне стране, ова цена јесте негде у рангу других станова на истој локацији, али са друге, просто невероватно звучи да се у ову цену уклапа и овај квалитет материјала и радова који се не може наћи ни на много ексклузивнијим локацијама:

  • етажно подно грејање (котао сакривен у зиду)
  • гранитне плочице и Egger ламинат највише класе отпорности на хабање (11мм)
  • улазна врата 100х230цм
  • собна врата 90х230цм
  • висина плафона 270цм
  • посебна кухињска и купатилска вентилација
  • шестокоморни прозори са трослојним стаклима
  • изолација од (сивог/црног) „графитног“ стиропора (трајнији и квалитетнији од обичног „белог“)
  • међуспратна звучна изолација
  • видео надзор…

Дакле, посвећеним ангажманом током целог периода градње, инвеститор и његов тим на пројекту, по истој цени успели су да понуде квалитет који је за две-три класе виши од онога што се иначе гради и нуди на тржишту.

Више о пројекту

Основе станова

Станови су условљени обликом објекта, односно дугуљастим обликом уске парцеле, те је у класичном приступу решења основе било неминовно да дневна буде пролазна. Овде налазим и једину ману станова, а која је могла бити исправљена само потпуно другачијим приступом у пројектовању целе зграде (што би значајно подигло и цену квадрата/станова па увек остаје иста стара клацкалица – исплативости за купца).

Оно што ми се у основама свидело јесте то што су спаваће собе мало и трпеле на уштрб „главног“ дела стана (дневна+трпезарија+кухиња). Резултат оваквог приступа јесте да са једне стране пружи приватност две собе и у стану од 45м2, али да истовремено може да се ужива у већем простору дневног боравка.

Други детаљ у решавању основе који је занимљиво применити код мањих станова јесте „визуелна интеграција“ предсобља. То практично значи да, седећи у дневној соби, поглед има још 2-3 дужна метра да „путује“ до улазних врата, што знатно доприноси осећају већег комфора јер даје осећај ширине простора (мада овде томе доприноси и висина од 270цм).

Стан од 45м2

prodaja-stanova-altina-dvosoban-stan-45m2-01

Стан од 60м2

prodaja-stanova-altina-dvosoban-stan-60m2-01

Структуре и 3Д моделе станова детаљније можете погледати на сајту фирме-инвеститора Ликтум (Lyctum) – http://www.lyctum.com/nekretnine.

Све у свему, препорука за куповину уколико сте разматрали овај део града. Уколико нисте, и не намеравате, остаје само жал што оваквих инвеститора нема више, и што нема оваквих зграда и целих насеља, по овако конкурентним ценама, тамо где желите да купите некретнину.

У најмању руку, вреди отићи на лице места и уживо се уверити да је све онако како је и на сликама…

 

Напомена: Аутор овог текста нема апсолутно никакав пословни однос са инвеститором, није правио овај текст у договору са инвеститором, није дао инвеститору текст на преглед пре објаве, нити ишта у тексту мењао након објаве… И, наравно, све наведено у овом тексту написао би и да је овако детаљно документован пример нашао и другде на интернету.

Уосталом, да је ово неки рекламни, промо текст, у њему свакако не бих пропустио да напоменем и да бих инвеститору сваки детаљ веровао и на реч, све и да нема фотографија, знајући његов унутрашњи осећај за исправно и поштено пословање. И свакако не бих био међу реткима којима би и сама реч овог инвеститора била сасвим довољна…

Детаљи ентеријера Lyctum зграде и станова на Алтини:

altina zemun nekretnine stan stolarija vrata sobna unutrasnja

Вас ако занимају додатни докази и фотографије само их затражите инвеститору – овде је објављено само неколико насумице одабраних из десетине доступних на којима се види и изолација, и квалитет малтерисања, и чистоћа градилишта током градње, и сертификати на цевима подног грејања, итд.

Имате сличан проблем или идеју? Оставите у коментару:

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.