Снимање термовизијском камером + извештај (фото галерија)


У оквиру оЦена некретнина понуде издвајамо и инспекцију некретнина термовизијском камером. По веома повољној цени сазнајте све предности и мане, угрожене тачке ваше некретнине, или некретнине коју планирате да купите!

Термовизијску инспекцију и креирање посебног извештаја препоручујемо:

  • када купујете некретнину – желите да знате какав је заиста квалитет некретнине
  • када сте уложили у унапређење некретнине – на пример, да ли су вам мајстори оставили рупе у термоизолацији и сакрили их фасадом
  • када треба да сређујете некретнину – желите да знате где су главни проблеми на које се треба фокусирати, а понекад желите да знате и где је потконструкција гипс-картонских зидова, итд.
  • када имате проблем са некретнином – на пример, стварају се влага и буђ, цури кров, и желите да лоцирате извор проблема…

Термовизија може да сачека:

  • када треба да сређујете некретнину код које има мало смисла радити термовизијску инспекцију, на пример, некретнина још увек није малтерисана, столарија није постављена, поткровље није затворено, итд.

Остала питања и одговори

Да ли грејање треба да буде укључено? Пожељно је али не и обавезно. Активно грејање само ће јасније приказати стање некретнине због присутних већих температура у инсталацијама и пратећих ефеката – колика површина зида је загрејана радијатором, куда тачно пролазе цеви у поду или у зиду, итд. Са друге стране, у неким случајевима управо догрејан простор скрива реалан ниво пасивне енергетске ефикасности простора.

Да ли се могу лоцирати цеви у купатилу да их не бисмо пробушили? Могу. Цев топле воде оставља сасвим јасан топлотни траг. Може понекад бити проблем да се види и цев хладне воде ако је смештена непосредно поред цеви топле воде па је „заклоњена“ топлотним трагом вреле цеви, али и то се решава на више начина…

Да ли се виде каблови у зиду? Постоје посебни уређаји који лоцирају каблове. Једноставно, каблови нису баш под толиким отпором, добро су изоловани гумом, дубоко су умалтерисани, итд, да би се могла видети њихова тачна локација. Ипак, могу се видети у неким случајевима, зависно од начина на који су постављени, врсте зида, итд.

Фото галерија

Термовизијска инспекција није када само уперите скупу камеру ка зиду или поду и снимате простор у дугиним бојама. Суштина јесте у правилном тумачењу добијене слике, условима у којима је слика настала, итд.

Зато у овој фотогалерији дајемо и коментаре за сваку од илустрација снимљених нашом термо камером.

termografika-termo-kamera-energetska-efikasnost-topla-voda-cevi-zid
Термовизијска камера коју користимо комбинује термо и реални приказ ради прецизније слике. Овај снимак начињен је у потпуном мраку (без реалне слике) и назиру се елементи купатила – водокотлић, лавабо са чесмом, ормарић на зиду, цев топле воде која се у „Г“ спушта ка чесми. Обратите пажњу на изразито „хладну боју“ водокотлића – узрок томе је то што је снимак начињен пола сата након туширања и већи конденз на водокотлићу чини да приказ буде мало извитоперен.
termografika-termo-kamera-energetska-efikasnost-bojler-toplovod
Још један снимак начињен у потпуном мраку – бојлер (јасно се види осетљивост камере да прикаже како топлота бојлера расте по висини), цев којом топла вода излази из бојлера, као и хоризонтална цев топле воде у зиду. Обратите пажњу на пешкир који се приказује необично „хладан“ – узрок је то што је снимак начињен пола сата након коришћења купатила и пешкир је тренутно мокар од брисања.
flir_20170318T102243
Обрађен приказ са очитавањем температуре на карактеристичним тачкама – види се да су цеви топле (жута горе) и хладне воде (љубичаста доле) веома удаљене међусобно.
flir_20170318T102256
Иста чесма са активираним комбинованим реалним и термоприказом где се јасно види цев топле воде у зиду али и обриси купатила са све четкицом за зубе и течним сапуном.
termografika-termo-kamera-energetska-efikasnost-sudomasina-kuhinja
Судомашина која тренутно пере суђе – демонстрација комбинације реалне и термовизијске „фотографије“ – изнад машине виде се обриси радне површине у кухињи, чесме, посуђа, итд.
termografika-termo-kamera-energetska-efikasnost-nekretnine
Занимљив приказ како завеса задржава топлоту радијатора у зони испред прозор чак иако се ради о прозирној завеси – јасно се виде обриси прозора иза завесе. Доле десно су кућне биљке а најсветлија тачка је мали радијатор испод прозора.
termografika-termo-kamera-energetska-efikasnost-klima-uredjaj
Демонстрација снаге камере – снимак објекта са 20-30 метара удаљености на ком се јасно види клима уређај који усисава хладан и избацује врео ваздух у исто време. Али нарочито занимљиво јесте то што се виде и поклопци шахтова који су топлији од покисле земље. Хоризонтална „жута“ линија по средини заправо показује да зграда има подрум који загрева соклу, а 5 кривудавих вертикалних линија су младе брезе.
termografika-termo-kamera-energetska-efikasnost-fasada-objekat
Отворен прозор током хладне вечери – јасно показује губитке топлоте…
flir_20170318T102219
Ормарић са грејним инсталацијама код улазних врата – и сам представља грејно тело…
flir_20170317T211514
Приказ цеви грејања које су уграђене испод паркета и које од централног ормарића (код Сп1) иду ка различитим просторијама/деловима стана.
termografski-izvestaj-lokacija-topla-voda-cevi
Овако изгледа страница извештаја термографске инспекције који радимо – свака страница има реалну и термографску слику са карактеристичним тачкама на којима је приказана температура.

 

Желите да имате овакав извештај за своју некретнину или некретнину коју желите да купите? Наручите термовизијски извештај одмах кликом овде!

 

 

Advertisements

Једно мишљење на „Снимање термовизијском камером + извештај (фото галерија)

Коментар? Питање? Идеја?

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s